Ahad, 14 Oktober 2012

Meet the kid!


 Assalamualaikum.

Actually, Ana baru je jumpa budak-budak Taska Comel Niya pada hari Jumaat. Weee.. Best..best. Rindu gia kat budak-budak tu. Heyy. Rasanya lama jugak Ana jaga dorang, about 4 month maybe.

Tapi malangnya, ada yang lupa Ana. hukhuk. Baru tak jumpa sebulan dah lupa. Tak patut! Mujur budak-budak. Kalau tak...ish. Haha. Well, Ana tengok budak--budak makin bertambah. Then, dah ada lah pekerja baru. Tapi rasanya tak se efficient Ana. Wakaka. Well. Ana memang efficient bab jaga budak-budak ni. Tengok orang la. Haha.

Hape taknya, Ana start jaga Rayyan dari dia umur bape mingu tah start dari Ana kuar PLKN sampai lah Ana masuk Pasum. Then, even masa kat Pasum pon Ana selalu je balik umah Kak Nor. Then lepas abis Pasum pulak, Ana kerja taska. Maka, saya sangat lah biasa sudah menjaga buda-budak.

Euuuwww. Kau ingat senang ke nak jaga budak? Semudah ABC.? Heh. Then, why ada yang tak tahan kerja taska yang bagi Ana semudah-mudah kerja but still agak challenging sebab nak layan kerenah budak. But, it is better than nak layan kerenah orang tua. Budak-budak at least just nak makan nak bermain, nak tidur, nak main..that all. Kalau orang tua...macam-macam..and it make me become even more tird.

Heh, misi Ana nak lawat taska berjaya juga. Dapat  lah jumpa semua anak-anak yang disayangi. Eh. Jumpa Daniel, Dania, Hani, Miya, Adriana, Sofea, Balqis, Rayan, Delisa, Azaim, Nurul Iman, Aqil, Afiq, Aisya,Ikram, Amar besar,  Amar kecik, Akief, Umaiyah dan lain-lain. Yang lain-lain tu budak-budak baru, so  tak kenal sangat.

Well, Ana tak tahu lah pekerja baru kat Taska Comel Niya ni boleh bertahan lama bekerja ke tak. Sebab Kak Nor cakap befor ni dah ada dalam 2 orang yang datang kerja. Tapi just bertahan seminggu je. Entah lah. Hopefully dapat le cari pekeja tetap. Ana just boleh datang bila cuti sem nanti, ohhh..sangat lambat. Oh yeahh. I know, gaji bukanya banyak sangat pon. Yes, but it quite ok kalau nak kerja yang tak beban sangat, I mean, tak guna banyak tenaga. Heyy u can sleep after the kid sleep. And free meal. U may cook if u want too. Tapi tak pernah lah pulak ana nak masak, just makan apa yang dah ada. Hehe.

Well, kalau rasa agak-agak berminat, bolehlah try pergi appy  kat Taska tu terus. Kak Nini sangat sporting as long kita pandai buat kerja(I mean layan budak lah), datang kerja punctual, tak panas baran, boleh dan mampu jaga budak, rela basuh berak budak (yeahh,ramai yang tak rela kan.),dll. Taska Comel Niya terletak di Taman Selasih Fasa 1. Batu Caves.

Wassalam.

 k


 
Catat Ulasan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...