Isnin, 19 Ogos 2013

MegaRaya Kita

Bismillah. Assalamualaikum.


"....U uh yeah yeah yeah
      U uh wo wo wo
      U uh yeah
      Selamat hari raya

Anugerah syawal.. selamat hari raya

Seindah ramadan.. selamat hari raya
Anugerah syawal.. selamat hari raya

Seindah ramadan.. selamat hari raya ...."







Seperti yang terupdate last post, tema raya kita tahun ini ialah merah. Merah menyala, ambik kau. Tapi, tapi.... bila pi beraya, kita tengok ramai jugak family tema merah tahun ni. Ekeke.

Well, raya tahun ni meriah nye macam biasa la kan. Masak laksa, masak rendang ayam, masak daging masak itam, masak ketupat, nasi impit...etc. Heee... And tahun ni kita rajin la sikit masuk dapur. Herher...

Emm.. raya pertama, keluarga tiri semua balik. Pagi-pagi raya lagi semua dah datang beraya. Memang penuh lah rumah kan. Dah le kecik je rumah kita. Dorang pulak ramai, dalam 6 buah keluarga. Tapi x pe lah, keluarga sendiri kan. Yang penting, dapat duit raya banyak. Hehe. :)

Then, terus gerak beraya ke rumah mak mertua Abang Usop. Dekat je kan.. x kan  x pergi ye dak? Pastu terus konvoi 3 biji kereta gerak balik Parit Buntar, kampung  mak. Pi beraya rumah  Pak Su, Mak Long, Mak lang and Kak Sarimah. Hmm... Seharian jugak  lah kami sekeluarga beraya. Pukul 10 malam baru sampai rumah. Amik kau. Heee..

Well, raya setahun sekali je kan. Masa ni je la masa terbaik na lawat saudara mara, nak jalinkan hubungan yang  terputus, nak melepakan rindu, nak bermaafan.... Kan..

Em..rasanya tak terlambat kita nak ucapkan, Selamat Hari Raya ! Mohon ampun segala salah silap. Dan, selamat berpuasa enam ye. :)

Wassalam.



Catat Ulasan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...