Rabu, 11 September 2013

New Semester Begin

Bismillah. Assalamualaikum.

Selamat datang ke Semester 3 sesi 2013/2014 ye Cik Farhana. :)

New semester just begin. Subject yang perlu diambil sem ni pon agak boleh tahan dia punya toughness and hardness dia. Usaha pon perlu berlipat kali ganda. Kena kurangkan segala lara dan aktiviti yang tak bermanfaat.

Mungkin..mungkin... aktiviti pulang ke rumah almost every weekend pon perlu dikurangkan. Kena stay kat kolej and study more... *sigh

Result sem lepas lepas terus menghantui Ana... tapi....


Bila borak-borak dengan Hanisah dan Ein, terus rasa boost sikit semangat nak belajar.

No matter kalau rasa down or whatsoever... think back, there will be some people who is worse than you, yang lebih tak bertuah dari diri kita.

Just thinking back apa yang Hanisah cakap...

Check back our niat untuk belajar? For what? For our parent? To get a good job then give mony to them?

Not really... actually kita kena betulkan balik niat belajar kita ni. Niat belajar kerana Allah. Everything you do.... niatlah kerana Allah. Because whatever after that will come to you smoothly. 

First you niat dah betul, you belajar pon mudah nak faham, then In Shaa Allah dapat lah score and dpt cgpa yang bagus, and then dpt kerja yang bagus, then dapat lah bantu family and anyone around you.

Bila fikir balik... ye..betul jugak. Mungkin niat Ana selalu menyimpang bila belajar, asyik pikir nak score and dapat cgpa yang bagus, then banyak sangat dosa sebab banyak sangat lara and main-main kot...




Oleh itu....

Mari kita betulkan niat belajar kita.

Moga-moga sem baru ni lebih bagus dari sem yang lepas.

Aminn.. :)


Catat Ulasan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...