Selasa, 25 September 2012

I am busy.


  Assalamualaikum.
Minggu lepas, minggu ini dan minggu yang akan datang seriously agak dan akan bz. Heh. Mengalahkan perdana menteri je. Haha.

Ohmaigad. Banyak gilos kot bende yang nak kena cover, benda yg nak kena revise, benda yg nak kena research. Oh. Mampukah aku. Tiba-tiba rasa masa Pasum dulu lagi banyak free and  relax, blaja pon tenang je. Hmm. Bila dah jadi undergraduate student ni baru lah terasa betul sangat susah dan mencabar.

Yeah. Last time I  ada mention pasal my timetable kan. Oh no! Jadualku sekali lagi dirombak - setiap hari start pukul 8. Tak ada chance la nak bersenang lenang bangun tidur lambat. Memang  setiap hari bangun awal la. Memang mesti la bangun awal. I kalau bersiap konfem lamanya. Oh, bukan sebab I makeup bagai ke hape, tapi sebab pergerakan yang lambat- - mandi lama, gosok baju lama, pakai tudung pon lama... haha. biasalah, girl kan. Oh. Terasa jeles dengan roomate yang start kelas lambat, bangun pon lambat. Tak pe, setiap perkara pasti ada hikmahnya. Kannn.

Ehem. Last friday's night (21 ogos) ada Bbq senior-junior department chemical engineering, only for malay, indian and intenational student. Quite menarik la sebab dapat la jumpa senior yang cantik, hensem, bijak-bijak belaka. Ehehe. Ada la game sikit and sesi perkenalan. Haha. Dah la I jadi orang first untuk sesi perkenalan junior. Oh, nervous. Cakap pon tunggang terbaalik. Sekali kena buat trademark. Oh, rasa bertambah gemuruh, then merapu je..pon bolehhhhh...haha.

Yeah. That is the first aktiviti untuk interaksi senior-junior department. Nanti bakal menyusul pulak aktiviti lain. Oh, kuharapkan something yg even menarik. Dengar khabar, fakulti pon ada jugak aktiviti, tapi tak tahu la hape benda. Just wait patiently.

Ehem...actually kolej pon ada Minggu Mesra Pelajar. Huh? I join la jugak. Then bagi la nama nak join beberapa organization. I join UMCares, Anak Angkat and netball. Then, ada jugak explorace tapi group I tak menang pon. Sokay...just enjoy it. Best woooo.. dapat kawan baru and new experiences.

Okeh. Malas nak bebel dah. haha. Ini lah jadi bila jarang nak update. Oh. Bukan sebab malas. Tapi sebab tak sempat kot, balik kelas badan dah penat gila, then wifi pon bukan stabil sangat, kejap ok, kejap tak. Kan..bila sekali update banyak merapu.

Wokey. Wanna stop here. Will tell u guys more interesting story about my life, about university life, about chemical engineers student life. Insyaallah. :)

 
Catat Ulasan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...