Sabtu, 1 September 2012

Rayaku di Lenggong

Assalamualaikum.

Kisah rayaku di Lenggong. Oh. Macam dah basi je. Who care? Sekarang masih syawal lagi and banyak lagi rumah terbuka mahupon rumah tertutup. #Eh.

Rasa setiap tahun lain dan raya tahun ni agak meriah sebab ada ramai orang. Walawehh. Happening gila bila ada ramai orang, mandi kena ikut turn, nak tido pon x cukup ruang, x cukup bantal dan mulalah ada kuota mesti dan mesti guna satu bantal je sorang..hahaha..tapi Ana seperti biasa mesti dapat lebih bantal. Sapa cepat dia dapat la. Dan happening jugak bila riuh kedengaran suara tukang suruh menyuruh orang buat itu ini, well..macam biasa la.. potong bawang, potong ayam,daging dll, cuci pinggan, susun kuih.

Ahha..Ana ada 12 adik-beradik. Oh...memang la ramai bila raya and konfem la happening gila. Belum tambah bilangan menantu dan cucu. Maka, riuhlah di pagi raya. Haha.

Well..tiap kali raya lepas je sembahyang raya dan bersalam-salaman sesama ahli keluarga, kitorang akan mula bergerak ke kampung halaman mak iaitu di Parit Buntar, Perak. Emmm..lawat kubur arwah tok, beraya kat umah pak su, mak ndak, mak long dll. Tu raya pertama. Raya kedua biasanya just duduk umah dan layan tetamu yang datang x putus2. Mula2 kawan adik, then kawan2 abg, then kawan2 kakak, then kawan2 mak... belum masuk sepupu sepapat, dua pupu, tiga pupu... Memang penat la layan tetamu. Raya ketiga and seterusnya baru lah keluar p umah kawan2.
Selamat Hari Raya.!

We are awesome. Right?

Heyyy

Pak Su....!!!

Our family!
Catat Ulasan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...