Rabu, 26 September 2012

Mind ur attitude. Please.

Assalamualaikum.

Heyy. Hati panas membara. Tadi la, bukan sekarang. Aisehhh. Ini bukan rekaan semata-mata atau cerita dari mulut ke mulut tapi ini pengalaman sendiri.

Well, pagi tadi dalam pukul 10.30 pagi, lepas habis kelas, I and my classmate, Hanisah bergegas la ke Sentral UM. Then dah nampak dah ada bas ke KK9. Oh. Nasib la.....
Then, tengok-tengok tak boleh naik lagi bas tu. Betapa hampanya hati ini. Penat kot lari dalam hujan semata-mata nak kejar bas tu. Nampak la driver tu tengah sembang kosong dekat bus stop tu dengan kawan beliau. Tak kisah la kan. Then Hanisah ajak la I beli makanan dulu semantara nakk tunggu bas gerak. But, before that kami tanya la driver tu, bila bas nak gerak, then dia cakap la pukul 11. 

Ok, fine. Then dia tambah lagi.. duduk la dulu, tak runtuh bumbung ni, bas pon tak lari. Eh. Pak cik ni, it not about bumbung nak runtuh ke, bas nak lari ke, hape ke. This about time. Kami student, kami kejar masa, masa tu emas kot. A lot of things more need to thinks than wait for the unmoving bus. What the... Bukan la ape, kami berbudi bahasa kot, tanya dengan berhemah, dia pulak layan kami macam apa je, dengan tak ada budi bahasa, cakap main lepas, ikut suka hati dia je. Then, boleh pulak masa I dan Hanisah nak gerak pergi makanan jap, pakcik tu cakap... "Haaa...pergi la, nanti tertinggal bas.". What the point he said like that? Tadi cakap bas gerak pukul 11 pagi, sekarang pukul 10.30 kot. A lot of time. Kan better kami yang dah la x sempat breakfast ni pergi beli makanan jap. I think, sebagai orang tua, he should understand us. He older than us and mesti dia tahu, lain lah kalau dia tak ada anak. But, where is his manner? Macam ni ke rakyat Malaysia.? Very shamed u know,

Then, I and Hanisah, dengann hati yang membara geram dengan driver tu pon blah la nak cari somethings to eat. Yeah, both of us really hungry kot  lepas kelas calculus and algebra, then lepas kelas tunggu cameraman yg nak amik gambar kelas punya lah lama, but cancelled sebab hujan. That's ok.

We heading toward Daily Fresh yang dekat dengan main library tu. U olls guest what? The worker attitude really bad. Huh. I rate 2 out of 10. Kenapa? Service sangat la bad. Tak mesra langsung. Layan customer macam nak tak je. Dengan customer pon garang. What the point? Sumpah, lepas ni I memang lah tak akan beli makanan dekat Daily Fresh yang ada pekerja yang macam tu. What the system yang dorangg guna pon entah la. Dah la masa amik order pn macam nak marah orang je. I am ur new customer. Then, why not utake the opportunity to promote ur product to us? Wasted sungguh. Macam mana la nak maju.

 Then, I pon order lah dengan membuta tuli. Then part nak amik order. Dia panggil la, dia sebut nama makanan tu, contoh: wafer coklat instead guna sistem no. Then, how come we know yang tu adalah turn kita? Hahahaha. really tak sistematik. Ada sekali tu, I and Hanisah nak la pergi  amik, then dia dengan marahnya cakap, "adik, adik order lambat kan, then dapat lambat la. Ni orang lama punya." weehhhh. How come I know who the first customer and what do they ordder. Macam la I yang ambil order dorang. See. Tak sistematik kan. I think, they should improve their service. I tak tahu lah macam mana lah orang lain boleh tahan bei makanan kat situ. Kalau i lah kan, memang jagan harap lah I nak berkunjunng situ lagi after this. I am not talking about this food court only, but to others places too. Heyy..kata customer first, then where ur good services  for us.? I tak harap high class service, but at least cuba lah berbudi bahasa. Then, baru lah oran suka. Ye tak?

Yeah,forget about all those bad things. Heyy..tadi KK9 ada game dengan budak pusat sukan. Dorang nak select dari KK9 dulu sebab kami juara netball masa MHS hari tu. Hehe. Yeah. Rebut lah peluang yang ada. Game agak best and player pon sangat hebat. Bukan budak pusat sukan lah kalau tak terer sport kan....

And....u know what, I am one out of five who had been selected to join the training at sport  centre. It like...wowww...I can't believe it. Wohaa. rezeki. Just will try my best. Who know, right? hehe. The training will be held every monday, wednesday and friday at 7.30pm to 10.00pm. And I like...mampu ke? Da lah belajar pon macam tak cukup masa. But..I will try my best and get adapted to this new environment. Yeah...

Owhhh..tutorial thermodynamic tak siap lagi. Need to complete it before tomorrow. Luckly I am done with algebra and calculus. Yeahhhhh. But,numerical method? Ok, still have time. Gooooo.....

Wassalam.

 
Catat Ulasan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...