Sabtu, 29 September 2012

My days...

 Assalamualaikum.

Today is Saturday. Yeah. Mean hari ni cuti. Wohaaaa. Nak buat apa? I am not planning anything yet.Eh.

Semalam, jumaat ada kelas Chemical Process Principle (CPP) yang sangat 'menarik' yang membuatku semangat nak dengar 'tanpa' rasa mengantuk. Haha. Wehhh. Tolong lah. Siapa yang tak terkulai layu bila terpaksa mendengar kuliah selama 3 jam tanpa henti. Dah lah perut berbunyi-bunyi minta diisi. Nak makan dalam kuliah rasa macam rude pulak sebab dah lah duduk depan, Dr Jaya pon non-stop cakap and tak makan or minum, then kelas pon bukan ramai, obvious lah boleh nampak kalau makan. See, terbukti I am really good student yg ada manner. Ecehh. Yang baik je nak bagi nampak. Yang buruk nak buat-buat tak nampak. Ish3.

Ingat lepas je kuliah tu boleh lah berangkat menuju ke kafe bagi mengisi perut. Tapi, ada lah pulak short lecture, briefing pasal lab. Oh no! Dah la lab start next week and I am totally not well prepared yet. Zero. Nampaknya weekend ni lah kena bersusah payah research bagai. Sigh! Ohhhh....

Yess...! Setelah lama merancang tapi asyik tak jadi, akhirnya dapat lah jumpa dengan Ika, my kampung mate. Eh? Ada ke istilah tu? Exactly, orang kampung. Wohaaa. Oppa kampung style. *Tiba-tiba je. Hahaha. Well,actually Ika ni sangat lah rajin pergi library, study kat situ. Then dah alang-alang dia kat situ, dia ajak lah I lunch sama-sama. Wohaaa. Dengan hati yang berbunga riang gumbiranya, kami pon lunch kat kafe fac engine. Wohaa. It is first time for her to have lunch  together with me in UM, exactly fac engine. Lain kali pulak kita travel makan kat fac lain pulak ye. So far I lebih suka makan kat fac engine, KK9, KK11, KK12 and Rumah Universiti. Dekat KPS pon okeh jugak tapi jarang-jarang nak pergi. Hahaha. Makan,  makan, makan..... Duit I mengalir laju sebab makan sahaja.

Ehem. Semalam pergi lah Pusat Sukan untuk training netball. O.o..... I rasa macam I ni tak reti baling bola je. Eh. Serius. Rupanya ada cara yang betul. Haha. Ada pulak ye macam tu. Yeah. A lot of things need to learn. Yeah. Start from the bottom. And I am willing to take te risk. Challenge accepted! Tapi, I need to manage my time properly because there will be a lot of event through this year. Yeah. Study is in progress.

Well....people, please pray for me. I am hoping that I will be more brave than before to face the reality of life, to be more patience, to be more independent, to be more and more confident in whatever I do. I am afraid I am not strong enough to face this life, to face my class, exam as everyday...there will be more and more new thing that I need to learn in order  to be what exactly I need to be even though I am not set in my mind what to do next 4 year after graduating. But, I am not thinking about graduating yet because I am so worried about my first semester. Haha. Sangat jauh dan lambat lagi kan.  Well, hopefully Allah permudahkan hari-hari yang Ana bakal lalui, beri kekuatan untuk tempuhi apa-apa halangan....Insyaallah. :)

Wassalam.
*help me!
 
Catat Ulasan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...