Ahad, 9 Disember 2012

Berjimat cermat amalan mulia

Assalamualaikum.

Kawan-kawan, marilah kita bersama-sama jimatkan penggunaan elektrik. Wohaaaa. Sejak bila entah Ana jadi duta TM ni. Haha.

Well, ni benda basic je *general knowledge* yang semua orang tahu tapi tak semua orang nak laksanakannya. Kan?

 

Heh? Terasa tak? Haha. Siapa makan cili, dia lah yang terasa pedasnya. So, u guys, take note and immediately change! Wohaa.. jadilah insan yang berjimat cermat. Tak kira lah dalam penggunaan elektrik, mahupon air, duit, makanan dan lain-lain. 

Think wisely. Ingatlah, kita kat Malaysia ni bersenang-lenang dan boleh pulak nak bazir sana sini. Tapi, saudara kita kat GAZA tu? Nak dapat makan pon susah, hidup pon x tenang. Oleh itu, sama-samalah kita semua berubah ke arah kebaikan. At least kalau tak mampu and tak boleh nak menyenangkan orang lain, kita jangan lah pulak menyusahkan orang lain. Exactly! kan? 

Wassalam.
 q
Catat Ulasan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...