Jumaat, 21 Disember 2012

Enjoy the days!

 Assalamualaikum.

Anda stress? Anda bosan? Anda muak asyik belajar dan mengadap nota sahaja? Anda perlukan rehat? Perlukan ketenangan?
*study
Heee....bertenang..bertendang...cool down babe!

Well. Apakah yang Ana lakukan kalau super duper stress sangat mengadap buku thermo tapi still tak paham isi yang terkandung, apabila banyak kali gagal membina coding matlab mahupon excel, apabila penat menghafal ayat-ayat cinta PAC, apabila penat membalancekan mass balance dlm CPP, apabila stress dengan lab yang asyik kucar-kacir, apabila terasa terseksa dengan training bagai?

Pertama,
Online time. Facebooking, twittering, blogging, gaming dan seangkatan dengannya. But..but...yang paling latest yang Ana gemor kan ialah main game Tetris Battle. Best oooo. Almost semua my classmate main game ni ceq nak habaq mai... Jelas di situ bermain game ini mampu menenangkan jiwa mahupon menjana idea baru. Heee.
*OhNo!
Kedua,
Listen to the music babe. Harhar. of course la kan. Bila da serabut da sangat Ana mesti.. "Ayu, pasang la lagu apa-apa. Stress gila ni! Arggghhh". Mujur le ada roomate yang ada banyak stok lagu. Kalau Ana? Berapa banyak je la lagu yang ada. Boooosannnn. Harhar. Ingat lagi, masa Pasum dulu setiap malam pasang radio. but..but...ini lah kelemahan radio, asyik ulang lagu sama and lagu yang popular masa tu je. I am not that type people yang nak dengar lagu yang sama je. Sorry to say.
*Music

Ketiga,
It is movie time.... Wohaaa. paling latest, paling latest! Ana tengok cerita Hobbit semalam. And seriously awesome and best  gila. Tambah pulak pictur dia cantik gila, super awesome! Completed! Rate 10 out of 10 ah. Heeee. Next, esok nak tengok the wreck of ralph pulah. Muahahha.
*Movie

Keempat,
Makan. Makan. Makan. I love food a lots. Harhar. Enjoy the meal, especially kalau ada ais krim, coklat, nips, twisties, owh..junk food bagai tu memang bagi kat Ana la kan.. harhar. Ahh..yang paling best setakat ni kalau kat fakulti...mesti nak ice blended. Uuuuuu. Sedapnya island passion, sedap lagi bila ditambah mixed jelly. Sedapnya oreo mocha, sedapnya...sedapnya...heeee....
*Favourite
Kelima,
Exercise. I mean a relax and enjoyable jog or game. Not really about who win and who loss. Heee.. Hee. kalau Ana la kan? of course lah bermain bersama anak buah kesayangan, Firas and Rayyan. Rasanya dah lama gila tak bawak dorang jalan-jalan an bermain kat taman permainan. Huh. next time maybe ya kids. Tak apa, Cik  Ana dah belikan bubble bat. nanti kita main sama-sama ye. Heee..
*Bubble bat

Hee..rasanya itu je kot. Malas nak tulis dah. Harhar. Orite babes. Assalamualaikum. Esok nak tengok The Wreeck of Ralph. Harhar. Lara, lara..nak final dah woiiii.

Wassalam.

 
Catat Ulasan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...