Rabu, 24 Julai 2013

First Ride

Assalamualaikum.

"I can accept failure but i can't accept not trying." 

Hari ni first time dalam sejarah hidup Ana selama 20 tahun ni bawak motor sendiri. Kuikui.

Okay. Jangan gelak hoii. Sape gelak, kita salotip mulut dia tu kang. *Acah acah  garang jap* Haaaaa...

Well, kita bukannya tak nak naik motor before ni,

Tapi.....

Sebab rasa tragis pulak bila kita tengok adik asyik jatuh motor je, lebam sana sini, plaster sana sini. Tu yang rasa trauma dalam diam jugak tu.

Heh. Alasan!

Btw, after all Ana berjaya jgak kan bawak motor sendiri tanpa jatuh motor! tanpa lebam sana sini! and lastly tanpa plaser sana sini! Yeayyyy. 

Mula-mula tu Ana tolak je motor tu kat kawasan litar tu. Dengan muka selamba and innocent nya, kita cakap la yang kita tak reti bawak motor.

Lol. Cikgu tepuk dahi je masa tu. Dia tanya, sekali pon tak pernah ke?  Tak..tak pernah. Even skuter yang senang tu pon Ana tak pernah bawak jugak tau tak. *pengsan*

Then, cikgu ajar la step by step. Mula-mula, hidupkan motor, then masuk gear then pulas minyak sikit then boleh start jalan dah. LOL. Simple je kot. Ni yang Ana rasa nak gelak guling-guling ni. Baru tau rupanya bukan susah benar pon nak bawak motor.

But then, still need practice sebab Ana kan jarang bawak motor kan. Lagipon bila bab tukar gear ni Ana cuak sikit. Sikit-sikit terkejut. LOL. Gear 2 je Ana rasa Okay sikit masa menunggang.




VS

Kesimpulannya di sini, jangan takut untuk mencuba sesuatu yang baru dalam hidup kita. Dan juga, jangan takut nak beritahu orang lain kebenaran mengenai diri kita.

Well, macam  Ana, Ana mana lah pernah bawak otor sendiri pn before ni. Kalau naik dengan orang lain pon setakat pergi tempat yang dekat je, setakat pergi kelas, pergi makan, tu je la kan.. Hee.

Then, lagi satu, Ana tanpa rasa segan silu bagitau je kelemahan Ana iau=itu tak tahu menahu langsng macam mana nak menunggang motor ni ha. Well, kita nak belajar kan. Apa yang nak dimalukan. Kalau malu tu yang kadang-kadang sekat proses pembelajaran kita tu. Y e dakk..

Maka, yakinlahlah pada diri anda sendiri bahawa anda bisa melakukannya. Yakin boleh! Yeaaah.

"everything will be okay,
in the end.

if it's not okay,
it's not the end."

Catat Ulasan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...