Sabtu, 3 Disember 2011

Belajar..?

Assalamualaikum..


Anda pelajar..? Sedang belajar..? or...anda pengajar..? Sedang mengajar..?

rasenye semua orang akan mengalami proses ini.. 'belajar'..
kan..kan...

ingat belajar ni senang ke..?? huahua... kadang-kadang uh kite berjaya or dapat result gempak bukan sebab kite dah usaha 100 peratus. tapi kadang-kadang uh sebab nasib...nasib le tak fail. untung le dapat flying colours gitu..

huhu..berani kau kate dorang tak usaha..?? cis..!! tak lah.. ni based pendapat ana yang cetek ilmu je.. (grr..pendirian ana mungkin berubah..) huahua...
so, jangan percaya 100 peratus..huhu.

sistem pendidikan kite ni cam tak mencabar sangat la kalau nak banding dengan negara2 len.. (mesti la tak sama kan.?) hmm..perasan tak..lau nak exam je bukan la susah pon...just tengok orang uh rajin ke tak je... ape taknye.. soalan tahun ini akan lebih kurang same cam tahun lepas-lepas.. sebab uh la pentingnye past year questions. so, orang yang rajin membuat ulangkaji dan mencuba jawab soalan past year yang berkemungkinan besar berjaya. (laen la kalau da genius, tak wat latihan pon tak pe kan..? ) cube kalau kite tak tau soalan macam mane kan..boley jawab ke..?? bajet la nak baca semua buku kan...rajin gile...

k la..makin lame..makin merepek pulak ana..hehe..mau sarapan pagi.. nyum..nyum...
weee...



Catat Ulasan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...