Jumaat, 16 Disember 2011

SEGMEN | Saya , Blog Pelajar IPTA 2011

Assalamualaikum....

ALLAH boleh diakses di mana-mana kawasan. Liputan terbaik seluruh dunia. Free of charge. Allah tak ada Twitter, tapi kita kena 'Follow'. No pin Blackberry 24434.
Tiada Facebook tetapi sila baca status di page Al Quran. Makin kerap dihubungi, makin tinggi kredit percuma dan mata ganjaran.
*salam jumaat,penghulu segala hari*

weee....eheh..






hay..ari ni ana nak join "SEGMEN | Saya , Blog Pelajar IPTA 2011" yang dianjurkan oleh kak lyssa. hehe...





Siapa yang berminat nak join , korang boleh lah hantar entri korang yang mempunyai isi kandungan seperti berikut :

1. Buat satu entri yang bertajuk : "SEGMEN | Saya , Blog Pelajar IPTA 2011"

2. Letak sekali banner di atas ini dalam entry tersebut .

3. Apa yang perlu korang buat ialah :
i - Nyatakan mengapa korang ambik jurusan tuh ? Rasa menyesal tak ?
ii - Beri sedikit nasihat buat mereka yang nak masuk U :)

4. Kalau dah siap , tinggalkan link entri tersebut di ruangan komen ini .

5. Hee . Amacam ? Mudah kan ! So , jom lah join .


** Segmen ini TUTUP pada pukul 5.00 petang (16/12/2011)



woooo....k..menjawab soalan yang telah dikemukakan...

--> ana sekarang belajar kat Pasum. err. Pusat Asasi Sains Universiti Malaya.

*program asasi la. tapi lebih kurang same la macam matrikulasi. grr... tapi ramai kata matrikulasi lagi senang dari asasi. betul ke..?? entah la. ana tak belajar kat matrik, so ana tak tau la kan.

-->jurusan ape ana amik..?? erm.. kat pasum ni ada 3 pilihan. iaitu asasi hayat, asasi fizikal and asasi alam bina. ana asasi fizikal. woo...
sebelum ni ana amik sains tulen mase sekolah menengah, mean boleh la lau nak apply asasi hayat lau nak anik medic kelak, tapi ana pilih asasi fizikal. malas nak mengadap buku bio dan menghafal segala bende sains uh. erm..lau ana amik asasi fizikal lagi relax dari budak hayat coz budak hayat kan ada banyak bende nak baca. subjek lebih kurang same je hayat and fizikal ni tapi hayat ada bio and fizikal ada science comp. hehe..sebelum ni ana ada wat entry pasal code blok kan.. hah.. itu la ape yang ana blaja mase kelas science comp. agak menarik kan. lau alam bina.. ana tak tau sangat. tapi dorang of coz kena banyak melukis. ala. kate nak jadi arkitek, kena la banyak praktis melukis.hu..panjang la pulak ana bebel..hehe.. kesimpulannya, ana minat la dengan apa yang ana amik sekarang ni.

-->nasihat..?? haha..rasenye tak layak nak memberi nasihat bcoz ana tak masuk fakulti lagi..huuhu.. tapi kan..buat adik-adik yang baru habis spm uh korang rajin-rajin la berfikir...ape yang korang nak buat lepas ni. survey pasal ipta yang korang nak masuk t...same ada nak further matrik, spm, asasi, diploma dan lain-lain lepas ni. buat la pilihan terbaik. kalau korang dapat straight a pon mase spm, tak jamin korang dapat 4.00 mase kat ipta nanti. sistem belajar pon da lain. banyak-banyak la tanye pendapat senior korang. hehe..peace.


dah la..panjang pulak ana bebel kan..hehe..k la.. jom la join segmen kak lyssa ni..hehe..wassalam.




Catat Ulasan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...