Jumaat, 2 Disember 2011

dulu2...

budak2 yg lahir pd thn 80/90an, mesti ingat mase skola rendah dulu: -

* kat skola ade salesman jual buku cerita. ari ni bg list, esok mintak duit beli walaupun cerita buku tu dah tau. salesman susu pon camtu gak.



* kat library, budak2 mmg baca buku tp just tengok gamba je. bile ade program Nilam, sebok semua nak pinjam buku.





* RMT kat skola mkn x best, tp yg berduit pon join RMT, x phm....



* pakai...... pensel box yg bole bukak dpn blkg, pastu ade sharpener kat tgh2 die.



* main lwn pemadam, syg nak guna utk padam. padahal itu fungsi sbnr, utk padam!



* pakai pembaris yg bergerigi, kat dlm ade air pastu ade bende berkilat dlm air tu.




* cikgu pakai pembaris kuning pjg. Ade pemegang kat tgh2 tp x penah nmpk cikgu pgg pon kat situ.



* bulu ayam jd ramping krn sering dijadikan rotan.



* time pendidikan seni, lukis sume boleh tp bile time kaler sume hampeh. ade gak buat anyaman pakai kertas warna, kolaj la, ape la...



* main game 2D. super contra, super mario, street fighter, sume pakai tape.



* jam tgn Boy London jd idaman, sbb bole tuka2 kaler ikut suhu n cuaca.



* takut BCG tp lepas inject poyo la pulak...



* balik skola beli JoJo xpon Dendang. Tora pon best gak. Beli se mata2 nak mainan, coklat die x mkn pon.



* Kasut berlampu kat tapak, yg iklan die kat tV bole tembak alien tu...



* Siri kartun;DRaGON BALL, power rangers, ultraman, ninja turtles, Thundercats, maskman, Gaban dan mcm lg.




jgn lupe sume ni sbb zaman skrg budak2 x smpt lyn bende2 ni..asyik ngadap laptop, ipad, tv n ps.. kite akan sentiasa berubah, cume asal-usul kite yg permanent. huhu~ ni la baru zaman kita kawan2 pas r kt member2 korang.... mesti diorg tersengeh2 bace mende nih ^_^
Catat Ulasan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...